Naslovna RS/BiH Brčko BRČKO-Tinja se izlila, Sava u manjem porastu

BRČKO-Tinja se izlila, Sava u manjem porastu

Nakon trodnevnih obilnih kiša zaprijetili su lokalni vodotoci na području Brčko distrikta, naročito rijeka Tinja gdje su zbog izlivanja na nekoliko lokacija i više naselja u donjem toku i dalje zaplavljeni seoski putevi, oranice i zasijane njive, a od jutros se voda, kažu u Civilnoj zaštiti, ipak lagano povlači.

„U naselju Drenava mještanima smo obezbijedili čamac za snabdijevanje, jer su odsječeni od magistralnog puta, a jutros smo isporučili i nešto vode za piće, te manje količine namirnica. Na nekoliko lokacija smo dovezli pijesak i podijelili vreće, a pratimo stanje i u pripravnosti smo. Za sada nema većih problema i potrebe za evakuacijom ni ljudi ni imovine“, rekao je koordinator za vanredne situacije u Civilnoj zaštiti u Brčkom Mirsad Hasanbašić.

Za razliku od Brčkog rječice i potoci na području Gradiške su u koritima. Sava i dalje raste, ali znatno sporije od prethodnih dana. Vodostaj je jutros bio 650 centimetara, a noćas se očekuje još jedan talas od pola metra zabilježen u Jasenovcu, saopšteno je u opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Vodostaj Save je i u Šamcu danas bio ispod kote vanredne odbrane što iapk uliva optimizam s obzirom da se za naredne dane ne najavljuju obilnije padavine.

Izvor:BN televizija

Prikaži još vijesti
Load More In Brčko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…