Naslovna Region Srbija Vučić veoma zadovoljan reagovanjem SAD i NATO

Vučić veoma zadovoljan reagovanjem SAD i NATO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan reagovanjem SAD i generalnog sekretara NATO-a Јensa Stoltenberga kada je riječ o formiranju vojske Kosova.

Vučić je dodao da su ga američki zvaničnici uvjerili da su protiv takvog razvoja događaja, te da sa Amerikancima nije uvek lako razgovarati.
„Ali, znate na čemu ste. Oni su mi odmah rekli, nisu ništa krili, da su protiv takvog razvoja događaja i vojske Kosova na ovakav način, koji je vanustavni i vaninstitucionalni“, rekao je Vučić novinarima u Јagodini.
On je dodao da je sa američkim zvaničnicima razgovarao prije razgovora sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem, s kojim se juče čuo telefonom.

Vučić je rekao da mu je drago što je stav američkih zvaničnika ponovio i šef NATO-a Јens Stoltenberg, koji, kakoje naveo, „razume šta bi to sa sobom nosilo“.

Premijer Srbije je istakao da to što ćuti i ne govori glasno određene stvari nije zato što su Srbi uplašeni i mali, već zato što, između ostalog, želi da srpske kompanije izvoze svuda u region.

„Zato moramo da čuvamo mir, zato reagujem tiho, mirno, meni nisu potrebni glasovi tako što ću da vičem i uzvikujem patriotske parole. Znam šta mi je posao i ustavna obaveza i kako da štitim integritet i suverenitet Srbije, ali znam i šta je interes naroda“, rekao je Vučić.

Izvor: Srna

Prikaži još vijesti
Load More In Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …