Naslovna RS/BiH Lopare Dječaku iz Lopara ni traga, u potragu uključen i Helikopterski servis RS

Dječaku iz Lopara ni traga, u potragu uključen i Helikopterski servis RS

U potragu za nestalim djetetom u Loparama uključen je i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, ali desetogodišnji Konstantin Stijepić još nije pronađen, rekao je Srni načelnik opštine Lopara Rado Savić koji rukovodi dvodnevnom potragom.

Republička uprava Civilne zaštite je u ovu obimnu akciju na planini Majevici uključila svoje odjeljenje sa termovizijskim kamerama.

Nestanak dječaka koji boluje od autizma prijavila je majka u utorak, 7. marta, a drugog dana potrage na terenu je više od 300 ljudi sa brojnom savremenom tehnikom poput dronova i termovizijskih kamera, kao i psi tragači.

U akciji učestvuju pripadnici policije Republike Srpske, Uprave Civilne zaštite Republike Srpske, Federalne uprave Civilne zaštite, pripadnici Gorske službe spasavanja Brčko distrikata, vatrogasci, lovci i mnogobrojni mještani.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina upućen je apel stanovništvu na području naselja Lipovica i Labucka kod Lopara, u neposrednoj blizini porodične kuće nestalog dječaka, kao i obližnjih naselja, da pregledaju objekte na svojim imanjima u kojima bi se dječak mogao nalaziti.

 

Izvor: Srna Foto: majevicaonline.com

Prikaži još vijesti
Load More In Lopare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Ugljevički učenici danas i sutra polažu malu maturu

Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, koji je usvojen u maju prošle godine, danas j…