Naslovna Svijet U Moskvi svečano otvoren kafić PROLIV

U Moskvi svečano otvoren kafić PROLIV

Kafić sa romantičnim za govornike ruskog jezika nazivom „Proliv“ (u prevodu „moreuz“) ali i ne najromantičnijim za one koji znaju srpski jezik otvario se juče u centru ruskog glavnog grada, piše portal „Ruska reč“.

Juče u 20 sati po moskovskom vremenu otvori se novi kafić Mitje Borisova, poznatog moskovskog restoratera. Lokal je u samom centru Moskve.

– „Proliv“ se nalazi odmah pored restorana „Žan Žak“ i paba „Džon Don“, i tamo će uvek biti sveta – komentariše događaj moskovski gradski resurs „Cozy Moscow“, prenosi „Ruska reč“.

Moskovljani koji znaju šta na srpskom jeziku znači naziv lokala već su počeli da ostavljaju komentare na društvenim mrežama. Tatjana Kutarenkova, dopisnik portala „Ruska reč“ i drugih verzija projekta „Russia Beyond The Headlines“, napisala je na svojoj Fejsbuk-stranici: „Srbi će zaobilaziti ovo mesto u širokom luku…“

Ali nije isključeno da možda upravo ta neobična okolnost privuče moskovske Srbe i srpske turiste i postane za njih nova atrakcija grada. Kako je napisao u komentarima ispod ove vesti srpski korisnik Fejsbuka Vladimir Tošić: „Ušao bih sa zadovoljstvom!“

I stvarno, mnogima će se pojaviti ideja snimiti „selfi“ ispred „Proliva“ i postaviti ga na svoju Fejsbuk stranicu.

Izvor: Blic

Prikaži još vijesti
Load More In Svijet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…