Naslovna Region Srbija Vučić: Ako izgubim izbore, više neću biti ni premijer

Vučić: Ako izgubim izbore, više neću biti ni premijer

Premijer Srbije i kandidat vladajuće koalicije za predsednika Republike Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko izgubi na predsedničkim izborima, podneti ostavku i na funkciju predsednika vlade.

Vučić je sinoć, odgovarajući na pitanja gledalaca da li će podneti ostavku ukoliko izgubi na izborima, rekao da je to veoma važno demokratsko pravilo da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz.

– To sam uradio na izborima za gradonačelnika, kada je razlika bila 0,5 odsto. Nisam to uradio sutradan, niti nekoliko dana kasnije, niti sam zvao ambasadore stranih zemalja. To sam uradio isto veče, kada sam česitao pokojnom gradonačelniku (Nenadu) Bogdanoviću. To je bilo 2004. – podsetio je Vučić.

On je istakao da je to džentlmensko ponašanje i da ne dolazi u obzir da se ni na koji način sprečava narodna volja.

– Volja naroda je najvažnija – rekao je Vučić i rekao da iste sekunde, ukoliko izgubi na predsedničkim izborima, neće biti ni predsednik vlade.

Teški izbori, dolaze u turbulentno vreme

Vučić je rekao da su predstojeći izbori teški i veoma značajni, jer dolaze u turbulentnom vremenu u celom regionu, kad postoji jasna nestabilnost u više zemalja Zapadnog Balkana i kada mnogi žele da unesu nemire u Srbiju.

– To postaje jedno od ključnih pitanja za izbore – rekao je Vučić sinoć na televiziji Pink i istakao da se mora očuvati stabilnost.

Kao primer je naveo da je situacija u Makedoniji, u koju ne želi da se meša, meša, teška, te da mu smeta kada čuje izjave iz Prištine ili Tirane o tome, što ga, kaže, podseća na ono što smo ranije videli na prostoru bivše Jugoslavije.

Očuvanje stabilnosti, i u takvim stabilnim okolnostima dalji ekonomski napredak je suština predstojećih izbora, naglasio je i podsetio na kohabitaciju iz perioda vlasti Tadića i Koštunice.

Za vreme kohabitacije proglašena je nezavinost Kosova, jer su strani faktori shvatili da u vrhu države jedan vuče na jednu stranu, drugi na drugu, odnosno, jedan će da popusti, drugi nema snage da se suprotstavi…

Zato su ovi izbori važni, da se očuva stabilnost i nastave ekonomske reforme.

Vučić se pozvao na najnoviji izveštaj misije MMF, koji konstatuje impresivne ekonomske rezultate vlade, a na opasku voditelja da ne glasa MMF, već birači, primetio je da je to pitanje procene sa strane, koja je nepristrasna i nijeo deo dnevno-političkih obećanja.

Njegovi politički protivnici, ukazao je, kažu da će oterati MMF, pa, kao u nekim susednim zemljama, nećemo da vraćamo kredite, pa ne plaćajte gas, struju…

Komentarišući rezultate anketa, koje pokazuju da je favorit na izborima, Vučić je rekao da ne misli da je lično strašno izgubiti, ako se gubi časno i dostojanstveno.

– Svakome ću da čestitam ako pobedi. Nisam ništa ukrao, ovde ću da nastavim da živim, ne plašim se ničega, jer sam radio marljivo i mislim dobro, jer to rezultati pokazuju – rekao je Vučić.

Šešelj može da me pobedi na izborima, ali u šahu – ne

– Lider radikala Vojislav Šešelj može da me pobedi na predsedničkim izborima, ali u sahu ne može – rekao je on.

– Donesite tablu kad god hoćete, od deset partija Šešelj nijednu neće dobiti – rekao je sinoć Vučić na televiziji Pink.

Maltretiraju Macuru, al’ nek ustanu oni u pet ujutru

– Lapsus Nade Macure jeste smešan, ali ustanite vi u pet sati – izjavio je premijer.

Doktorka Macura je u živom programu umesto „Ulica gospodara Vučića“ (vojskovođa iz doba Prvog i Drugog srpskog ustanka Toma Vučić Perišić), izgovorila „Ulica gospodara Aleksandra Vučića“.

Izvor: Blic

Prikaži još vijesti
Load More In Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …