Naslovna Magazin Jestset Kolumne Bore Đorđevića pune mržnje

Kolumne Bore Đorđevića pune mržnje

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopšila je danas da je muzičar Bora Đorđević izvršio diskriminaciju u kolumnama „Draga, ne budi peder“ i „Draga, ne budi peder 2“ koje su objavljene u jednom dnevnom listu u maju prošle godine.

– Đorđević je u kolumnama izneo ideje i stavove koji predstavljaju kršenje zabrane govora mržnje prema pripadnicima LGBT populacije, nazivajući ih pogrdnim nazivima „pederi“, „čmaroljubi“ i „buljolozi“. Izrazio je ideje i stavove koji su uznemirujući i ponižavajući i kojima se vređa dostojanstvo transrodnih osoba – navela je Jankovićeva, a prenose Novosti.

Đorđević je, tvrdi ona, „vrlo tendenciozno“ poslao poruku da su homoseksualne osobe nastrane i da je prihvatljivo da ih drugi vređaju, uznemiravaju i ponižavaju. Takođe je organizatorima Parade ponosa preporučio da pozovu navijače, jer su oni „vrlo tolerantni prema različitima“, dodajući:

– Jedino iz dna duše mrzim i prezirem one bolesne idiote koji bi da ubace pederastiju u škole, koji bi da usvajaju decu. To nisu pederi, to si pederčine. Njih bih sve poslao u zemlje islama, gde je za njihovu bolest predviđena smrtna kazna. Budite sigurni da nisam homofob, samo sam normalan.

Prikaži još vijesti
Otvori još  Ankica Lazic
Load More In Jestset

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PREPORUČUJEMO

KMF “Ugljevik” drugi put u tri sezone šampion Republike Srpske

Futsaleri “Ugljevika” drugi put u tri sezone postali su šampioni Republike Srpske. Nakon š…