Naslovna RS/BiH Bijeljina Dani komedije u Bijeljini – Pet predstava na pozorišnom festivalu

Dani komedije u Bijeljini – Pet predstava na pozorišnom festivalu

Na ovogodišnjem pozorišnom festivalu „Dani komedije“, koji će u martu biti održan u Bijeljini, biće odigrano pet predstava pozorišta iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH, najavljeno je iz Centra za kulturu.

Festival će 27. marta otvoriti „Brakolomije“ beogradskog pozorišta Scena, predstava urađena po motivima knjige Antonija Amuria u kojoj igraju Aleksandar Srećković-Kubura, Kalina Kovačević, Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović.

Naredne večeri publika će moći da uživa u predstavi „Podvala“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, autora Milovana Glišića, u režiji Đurđe Tešić.

U ovoj pozorišnoj komediji igraju Đorđe Marković, Dragoslav Medojević, Aleksandar Stojković, Ljubiša Savanović, Dean Batoz, Zlatan Vidović, Goran Јokić, Bojan Kolopić, Slađana Zrnić, Snježana Stikić, Vedrana Mačković, Dragana Marić i Nataša Ivančević.

Narodno pozorište Tuzla će 29. marta u Bijeljini odigrati predstavu „Budala na večeri“ čiji je autor Francis Veber, režiser Midhat Kuljugić, a igraju Edis Žilić, Milenko Iliktorević, Remira Osmanović, Željka Marinić, Elvis Јahić, Mithat Kuljugić i Siniša Udovičić.

Teatar Zvezdara iz Beograda će na „Danima komedije“ odigrati predstavu „Savršen kroj“ autora Vladimira Đurđevića u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović.

Ovogodišnji pozorišni festival u Bijeljini zatvoriće 31. marta predstava „Pidžama za šestoro“ Gradskog pozorišta Јazavac iz Banjaluke.

Autor predstave je Mark Kamoleti, reditelj Željko Stjepanović, a u predstavi igraju Boris Šavija, Dragana Marić, Anja Ilić, Snježana Mišić, Velimir Blanić i Zlatan Vidović.

Šesnaesti „Dani komedije“ biće održani od 27. do 31. marta, ulaznica za predstavu je 10 KM, dok je cijena kompleta ulaznica 40 KM.

Izvor: Srna

Prikaži još vijesti
Load More In Bijeljina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …