Naslovna Ugljevik Aktuelnosti RITE: Vozila prešla gotovo milion kilometara bez udesa

RITE: Vozila prešla gotovo milion kilometara bez udesa

BIJELJINA – Rudnik i termoelektrana /RiTE/ „Ugljevik“ ima 58 vozila koja su za godinu dana prešla gotovo milion kilometara, potvrđeno je Srni u ovom preduzeću.

„Ovim su obuhvaćena sva vozila, autobusi, kamioni i putnički automobili čija se prosječna potrošnja na 100 kilometara kreće od 6,5 do 33 litra, a njihova potrošnja bila je ispod projektovane“, rekao je rukovodilac Odjeljenju za javni saobraćaj u ovom preduzeću Mijo Todorović.

On je istakao da su u prošloj godini svi poslovi obavljeni bez ijednog udesa i bilo kakve materijalne štete na vozilima.

Todorović kaže da su za ovo zaslužni svi radnici odjeljenja koji izvršavaju zadatke vodeći računa da se posao obavi na vrijeme, ali i o ispravnosti vozila i bezbjednosti putnika i roba koje su prevozili.

On je dodao da su svaki dan u prošloj godini na putu u javnom saobraćaju korištena u prosjeku 32 vozila ove energetske kompanije.

U 2016. godini sva vozila preduzeća su u javnom saobraćaju prešla ukupno 978.000 kilometara, a potrošeno je 98.000 litara goriva, uz prosječnu potrošnju od 10 litara na 100 kilometara.

Zavisno preduzeće RiTE „Ugljevik“ ostvarilo je u prošloj godini proizvodne rezultate iznad planiranih i zadržalo lidersku poziciju u proizvodnji električne energije u Elektroprivredi Republike Srpske sa više od 1,7 miliona megavat-časova struje isporučene u elektroenergetski sistem.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…