Naslovna Ugljevik Aktuelnosti U Ugljeviku obilježena školska slava Sveti Sava

U Ugljeviku obilježena školska slava Sveti Sava

Osnovna škola “Aleksa Šantić“ u Ugljeviku danas je, lomljenjem slavskog kolača, uz bogat kulturno – umjetnički program,  obilježila školsku slavu  – Svetog Savu.

Svetosavska svečanost u ugljevičkoj školi započeta je pozdravnim govorom direktora ove ustanove Sretena  Lukića i direktorice Osnovne škole „Goce Delčev“ iz makedonskog  grada Kavadarci  Vesne Krsteve.

„Ovo je jedna lijepa tradicija i poseban  dan za sve nas u kojem smo svi raspoloženi i zadovoljni , a posebno nas čini srećnim što  imamo goste iz Makedonije“, istakao je direktor ugljevičke škole Sreten Lukić.

Osnovna škole „Aleksa Šantić „ iz Ugljevika  i Osnovna škole „Goce Delčev“ iz Kavadaraca u maju prošle godine potpisale su memorandum o bratimljenju ove dvije vaspitno – obrazovne ustanove, čime se uspostavila saradnja na kulturno – obrazovnom polju.

Ove godine, povodom školske slave Svetog Save, dolaskom nastavnika i učenika ove škole, koji će nekoliko dana boraviti kod porodica svojih vršnjaka u Ugljeviku, saradnja se produbila i učvrstila.

„Čast i zadovoljstvo nam je što smo ovdje  po drugi put i što smo dio ovog slavlja posvećenog Svetom Savi. Svim učenicima i prosvjetnim radnicima želim da čestitam slavu uz želju da slave još dugo godina u zdravlju, sreći i blagostanju“, rekla je u pozdravnom govoru  direktorica osnovne škole iz Kavadaraca Vesna Krsteva.

Svetosavska priredba započeta je narodnim kolom iz Makedonije u izvođenju folklorne sekcije Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Makedonije.

Učenici Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz  Ugljevika u bogatom kulturno – umjetničkom programu pokazali su svoje talente i poznavanje srpske istorije, u kojoj je Sveti Sava ostavio neizbrisiv trag.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Priče iz ordinacije dr Dragić : Alergijske reakcije kod ujeda pčela i stršljena

U poslednje vrijeme se u ordinaciji dr Dragić, kao i u većini službi Hitne medicinske pomo…