Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Perić: Svi Srbi treba da idu putem Svetosavlja

Perić: Svi Srbi treba da idu putem Svetosavlja

U Centru za kulturu u Ugljeviku večeras je održana Svetosavska akademija na kojoj je načelnik opštine Vasilije Perić rekao da svi Srbi treba da idu putem Svetosavlja.

„Svetitelj Sava bio je veliki stvaralac, graditelj crkava, škola, graditelj vjere pravoslavne i duša pravoslavnih“, istakao je Perić.

Arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski protojerej-stavrofor Dragan Pejčić rekao je na svečanosti da je Sveti Sava utemeljio istinski put koji vodi ka spasenju, a to je Hristov put.

„U vremenima kada Srbi imaju istinsku vjeru i hrišćansku ljubav, tada u svojoj državi najbolje i najsrećnije žive“, ocijenio je Pejčić u besjedi.

Nakon svečanog programa, članice Kola srpskih sestara „Sveta Marija Magdalina“ iz Ugljevika organizovale su izložbu domaće radinosti u Galeriji Centra za kulturu.

Organizatori Svetosavkske akademije su Srpska pravoslavna crkva i Svetosavska omladinska zajednica Ugljevika koja je večeras, lomljenjem slavskog kolača, obilježila krsnu slavu Svetog Savu.

Predsjednik Svetosavske omladinske zajednice Marko Tomić rekao je da u ovoj godini obilježavaju jubilarnih 10 godina rada i da imaju 50 aktivnih članova.

On je zahvalio Kulturno-umjetničkom društvu „Rudar“ i Orkestru harmonika iz Ugljevika koji su nastupili u programu Svetosavske akademije, te napomenuo da organizaciji ove manifestcije tradicionalno pomažu Osnovna škola „Aleksa Šantić“ i Srednjoškolski centar „Mihailo Petrović-Alas“ u Ugljeviku.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽANO III TAKMIČENJE ŠKOLICA SPORTA U UGLJEVIKU

Danas je u Ugljeviku održano takmičenje školica sporta na kome su svoje vještine i sportsk…