Naslovna Ugljevik Aktuelnosti USVOJEN BUDŽET UGLJEVIKA ZA 2017. GODINU OD 12.470.000 KM

USVOJEN BUDŽET UGLJEVIKA ZA 2017. GODINU OD 12.470.000 KM

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik na današnjoj trećoj redovnoj sjednici usvojili su Plan budžeta za narednu godinu u iznosu od 12.470.000 KM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je budžet za narednu godinu razvojnog karaktera koji će omogućiti da se održe pozitivni trendovi ulaganja.

„Budžet za narednu godinu predviđa ulaganje u infrastrukturu, finansiranje započetih projekata, a jedan značajan dio budžetskih sredstava biće usmjeren na podsticaje, stimulacije u cilju unapređenja poljoprivrede, privrede u svrhu otvaranja novih radnih mjesta“, rekao je Perić.

Na današnjoj sjednici odbornici su podržali rebalans budžeta ove opštine za 2016. godinu koji iznosi 13.100.000 KM zbog uvećavanje prihoda od 700.000 KM što je za 6 odsto veće od planiranih prihoda budžeta za 2016. godinu.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić rekao je da je skupštinsko zasijedanje proteklo u stabilnoj i čvrstoj skupštinskoj većini, te da je većina odluka donesena jednoglasno.

“Usvojeni budžet u iznou od 12, 47 miliona KM predstavlja realne prihode za koje očekujemo da će sigurno biti ostvareni, te ćemo zadržati budžetsku stabilnost u 2017. godini. Nastavićemo da radimo u kontinuitetu, gdje ćemo se dogovarati i donositi odluke u interesu građana Ugljevika“, rekao je Simić.

Većinom glasova podržan je Izvještaj o realizaciji Programa rada SO-e iz 2016. godine kao i prijedlog Programa rada SO-e za 2017. godinu.

Odbornici su na današnjoj sjednici podržali prijedlog Odluke o usvjanju Plana implementacije Strategije razvoja opštine Ugljevik za 2017. godinu, prijedlog Odluke o komunalnim taksama, prijedlog Odluke o izmjeni Programa raspoređivanja i usmjeravanja sredstava od koncesionih naknada za 2016. godinu, prijedlog Programa raspoređivanja i usmjeravanja sredstava od koncesionih naknada za 2017. godinu.

Na današnjem redovnom zasijedanju prihvaćen je prijedlog rješenja o imenovanju stalnih skupštinskih komisija: Komisije za propise, Komisije za predstavke, pritužbe i društveni nadzor, Komisije za boračko invalidska pitanja, Komisije za odlikovanja, Komisije za društvene djelatnosti i odnose sa vjerskim zajednicama, Komisije za statutarna pitanja, Komisije za privredni razvoj Opštine, Komisije za sport, Komisije za omladinu, Komisije za budžet i finansije.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Priče iz ordinacije dr Dragić : Alergijske reakcije kod ujeda pčela i stršljena

U poslednje vrijeme se u ordinaciji dr Dragić, kao i u većini službi Hitne medicinske pomo…