Naslovna Ugljevik Kultura ODIGRANA PREDSTAVA U OKVIRU SLAVSKIH SVEČANOSTI

ODIGRANA PREDSTAVA U OKVIRU SLAVSKIH SVEČANOSTI

U Ugljevičkom Centru za kulturu večeras je poznati imitator i komičar Milan Malbaša odigrao tragikomičnu predstavu „Eee sudbino, sudbino“ u povodu krsne slave opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve.

„Glavni lik je Jovan, čovjek koji je došao iz Dalmacije u Srbiju. Proslavlja slavu, za stolom je sam bez gosti, što mu teško pada. Sjeća se života koji je živio, priziva sve mrtve i žive koji su nekada bili kod njega na slavi, a sve njihove mane pretvara u vrline u čemu se ogleda njegova ljubav prema Dalmaciji svom rodnom kraju“, rekao je Malbaša novinarima.

Kako predstava odmiče, glavni junak sanja san da se vratio u svoj rodni kraj.

„Sanja da su „vragovi“ zapalili Crkvu a sveci kao živi ljudi lebde nad plamenom i molitvama gase požar. Jovan vidi svoju majku i oca u tom snu, vidi da Sveti Jovan poziva sve crkve da zvonjavom pokušaju ugasiti požar, pa crkve zvone od Benkovca do Moskve“, rekao je Malabaša o predstavi.

predstava_slava
Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević kaže da je prisustvo brojne publike na svakoj predstavi najbolji pokazatelj dobrog rada ovog kulturnog centra a ujedno prema njegovim riječima i podstrek za dalji rad.

Milan Malbaša rođen je 1958. godine u Benkovcu /Hrvatska/, glumom se počeo baviti još kao mlad dječak. Poznat je po predstavi „Sastavljanje i rastavljanje Jugoslavije“ u kojoj igra 22. različita lika i gdje su došle do izražaja njegove komičarske i imitatorske sposobnosti. Oženjen je i otac dva djeteta. Živi u Čortanovcima /Srbija/.

 

Zabranjeno kopiranje teksta i fotografija bez odobrenja autora!

Prikaži još vijesti
Load More In Kultura

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Priče iz ordinacije dr Dragić : Alergijske reakcije kod ujeda pčela i stršljena

U poslednje vrijeme se u ordinaciji dr Dragić, kao i u većini službi Hitne medicinske pomo…