Naslovna Ugljevik Kultura SMOTRA DJEČIJEG FOLKLORA U ČAST SVETE PETKE PARASKEVE

SMOTRA DJEČIJEG FOLKLORA U ČAST SVETE PETKE PARASKEVE

Ulicama Ugljevika prodefilovali su folklorni ansambli iz Srbije, Slovenije, Češke i Republike Srpske i učestvovali u Devetoj smotri dječijeg folklornog stvaralaštva koja se održava u okviru višednevnih svečanosti slave opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić svečano je otvorio ovu manifestaciju posvećenu najmlađima koja je prema njegovim riječima jedinstvena i zahvalio se organizatoru Kulturno-umjetničkom društvu /KUD/ „Rudar“ i gostima na učešću.

„Zaista smo radosni i ponosni jer smo organizatori ove jedinstvene smotre dječijeg folklornog stvaralaštva, po deveti put smo domaćini gostima iz Srbije, Češke, Slovenije kao i naših susjednih opština. KUD „Rudar“ jedan je od najboljih reprezentanata Ugljevika, ali i čuvara srpske tradicije i običaja našeg kraja“, rekao je Perić.

fol4

On je istakao da su ovakvi festivali izuzetno bitni jer na ovaj način razvijaju međukulturnu saradnju sa drugim zemljama i narodima.

Zahvalnice učesnicima dodjelio je predsjednik KUD-a „Rudar“ Milan Lazić i istakao da je ovaj festival poprimio međunarodni karakter.

„Prije devet godina krenuli smo kao dječiji festival u kome su učestvovali djeca iz našeg kraja. Godinama smo nadograđivali i razvijali ovaj festival i danas imamo učesnike iz četiri zemlje“, rekao je Lazić novinarima.

fol3

Učesnici ovogodišnje smotre dječijeg folklornog stvaralaštva su: KUD „Voganj“ iz Vognja /Srbija/, KUD „Diša Đurđević“ iz Vreoca /Srbija/, KUD „Abrašević“ /Srbija/, Cirkovci /Slovenija/, „Južno mesto“ Prag /Češka/, i učesnici iz Republike Srpske /“Prosvjeta“ iz Priboja, „Prosvjeta“ Lopare, „Kolo“ Suvo Polje, „Novo Naselje“ iz Janje i domaći KUD „Rudar“.

 

Zabranjeno kopiranje teksta i fotografija bez odobrenja autora!

Prikaži još vijesti
Load More In Kultura

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Priče iz ordinacije dr Dragić : Alergijske reakcije kod ujeda pčela i stršljena

U poslednje vrijeme se u ordinaciji dr Dragić, kao i u većini službi Hitne medicinske pomo…