Naslovna Ugljevik Sport Vanja Mićić vicešampion Balkanskog taekwondo šampionata u Bugarskoj

Vanja Mićić vicešampion Balkanskog taekwondo šampionata u Bugarskoj

Na Balkanskom šampionatu u tekvondou koje se ovaj vikend odžava u Bugarskoj sportista TKD klub „WOLF“ Ugljevik Vanja Mićić nastupao je u sastavu reprezentacije Srbije osvojivši srebrnu medalju.

Na Balkanskom prvenstvu nastupilo je ukupno 522 takmičara u borbama i 101 takmičar u formama. Učešće na takmičenju uzelo je 9 zemalja: BiH, Srbija, Bugarska, Rumunija, Albanija, Turska, Makedonija, Crna Gora i Moldavija.

U sastavu reprezentacije BiH nalazilo se i 16 takmičara TARS iz sljedećih klubova: TKD klub „KOZARA“ Prijedor, TKD klub „JOPA“ Bijeljina“,TKD klub „SOKOL“ Bijeljina, TKD klub „DERVENTA“ Derventa  i TKD kluba „WOLF“ iz Ugljevika.

14445685_1182969855108433_1509710726_n

Vanja Mićić savladao je najprije protivnika Rumunije rezultatom 17:0,  a zatim je uslijedila borba protivnika iz Turske, gdje je usljed  rezultata12:1 borba  prekinuta, nakon što Turčin nije mogao nastaviti dalje takmičenje i samim tim predao borbu. U finalu Vanja je izgubio od Rumuna rezultatom 10:8 i time zauzeo drugu poziciju na šampionatu.

“Najvažnije je da je prvenstvo proteklo bez povreda našeg takmičara koji se sprema za Svjetski šampionat, a ova medalja će nam svakako dobro doći kao  iskustvo više”, kaže Zoran Mićić trener TKD klub „WOLF“ iz Ugljevika.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Sport

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽANO III TAKMIČENJE ŠKOLICA SPORTA U UGLJEVIKU

Danas je u Ugljeviku održano takmičenje školica sporta na kome su svoje vještine i sportsk…