Naslovna Ugljevik Aktuelnosti ZAJEDNIČKI MAMOGRAF ZA LOPARE I UGLJEVIK

ZAJEDNIČKI MAMOGRAF ZA LOPARE I UGLJEVIK

Radiološka služba Doma zdravlja Lopare, danas je zahvaljujući donaciji Rotari kluba iz Bijeljine, koji su aparat dopremili još u proleće, pustila u rad svoj prvi mamograf aparat. Ovom prilikom načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao, da je aparat danas nakon određenih priprema konačno, na veliko zadovoljstvo žena opština Lopare i Ugljevik, pušten u rad.

Savić je ovom prilikom pohvalio dosadašnju saradnju sa opštinom Ugljevik u svim zajedničkim projektima i rekao da će se ta saradnje dve opštine i dalje nastaviti u narednom vremenskom periodu.

Svoje zadovoljstvo ovom saradnjom kao i svim dosadašnjim zajedničkim projektima izrazio je i prisutni načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić. Perić se zahvalio Rotari klubu Bijeljina i svim angažovanim na ovom projektu, kao i načelniku Saviću na pozivu za saradnju koja je od velikog značaja za žene opština Lopare i Ugljevik.

On je istakao da je na području opštine Ugljevik izdvojen značajan deo budžetskih sredstava za opremanje Doma zdravlja u Ugljeviku i da će to ulaganje biti nastavljeno i u narednom vremenskom periodu.

mamograf-aparat-sam

 

Zahvalnost Rotari klubu a takođe i lokalnoj zajednici, što su u saradnji donirali ovako vredan i značajan aparat istakla je direktorica Doma zdravlja Lopare Borka Gavrić. Mi do sada nismo imali mamografski aparat i mnogo nam je drago da je on sada tu rekla je ona i pozvala žene Lopara i Ugljevika da dođu i obave mamografski pregled i preventivno utiču na maligna oboljenja dojki.

U ime Rotari kluba Bijeljina, koji su donatori aparata prisutnima se obratio Vaso Arsenović, istaknuti član kluba, koji je istakao da je Rotari klub organizacija ostvarenih ljudi u svojim profesijama koji od postanka rade za dobrobit ljudi. Tako je i ova donacija vredna 60 000 KM samo jedan od tih akcija, koje će se nastaviti u narednom periodu.

Gospodin Arsenović je ovom prilikom najavio i narednu donaciju Rotari kluba za Bolnici u Bijeljini vrednu oko 150 000 KM, a to je jedinica za prevenciju moždanog udara.

Želimir Nešković doktor medicine i specijalista radiologije Doma zdravlja Lopare, se takođe zahvalio Rotari klubu i Upravama opština Lopare i Ugljevik na ovoj donaciji i najavio da će u narednim danima biti pregledano oko 500 žena. Od toga je najavljeno za pregled 400 žena opštine Lopare i 100 žena iz Ugljevika.

Doniranje savremenog aparata za dijagnostiku, od velikog je značaja kako za stanovnike opštine Lopare, tako i za Ugljevičke pacijente, koji su do sada na mamografske preglede putovali do 50 i više kilometara u druge gradove.

Pripremio : Darko Đuračić

Preuzeto sa Skalaradio.net

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…