Rukovodstvo i radnici opštinske uprave Ugljevik najoštrije osuđuju način na koji su aktivisti Demokratskog narodnog saveza i Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izvršili upad u zgradu opštinske uprave uz medijsku pratnju vrijeđajući pri tom zaposlene službenike na radnom mjestu.

O organizovanom ulasku u posjed administrativne uprave niko nije obavješten na zakonit način i u skladu sa zakonskim propisima tako da ovakav upad predstavlja jedan performans lidera DNS-a i SRS dr Vojislav Šešelj i jedno pravno nasilje.

Nakon zajedničke konferencije za štampu koju su održali predstavnici DNS-a, SRS dr Vojislav Šešelj, SNSD-a i SP, pod patronatom i u prisustvu stranačkih lidera, oko 30 aktivista DNS-a i SRS dr Vojislav Šešelj, predstavljajući se kao grupa „nezadovoljnih građana“, ušlo je u šalter salu Opštine Ugljevik sa namjerom da predaju odgovore na pismo koje je ispred administrativne uprave uputio Načelnik Opštine . Budući da je Opština javni servis u službi svih njenih građana ovo pravo im niko nije osporavao, ali svoja prava mogli su ostvariti bez vrijeđanja i prijetnji upućenih opštinskim službenicima i bez medijske pratnje. Aktivisti ovih stranaka su se uz prijetnje i uvrede obraćali zaposlenim radnicima u šalter sali što svakako ne dolikuje funkcionisanju u jednom civilizovanom demokratskom društvu. Takvim ponašanjem samo su pokazali da je ovaj upad bio loše iscenirana politička manipulacija sa namjerom da se javna ustanova pretvori u arenu političkih sukoba.

Rukovodstvo i radnici opštinske administrativne uprave ne osporavaju ničiji lični ni politički stav, ali smatramo da postoje određene pravne procedure, norme i propisi koji se trebaju poštovati. Ovim putem apelujemo na sve političke subjekte sa područja opštine Ugljevik da poštuju Opštinu kao javnu ustanovu i da ne pokušavaju da je pretvore u politički teatar.

Rukovodstvo opštine Ugljevik neće dozvoliti da se ponove ovakvi i slični incidenti. O današnjem događaju i njegovim akterima biće obavještene nadležne institucije kako bismo u budućem periodu izbjegli situacije koje ne idu u prilog ni građanima ni zaposlenim radnicima.

OPŠTINA UGLJEVIK
SLUŽBA INFORMISANJA

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PREPORUČUJEMO

INTERVJU- Vasilije Perić : 2018. – godina ozbiljnih projekata i daljeg razvoja Ugljevika

Načelnik opštine Ugljevik u intervjuu za portal Ugljevik Info osvrnuo se na najvažnije pro…