Naslovna Ugljevik Kultura Slikarsko saborovanje u Ugljeviku (VIDEO)

Slikarsko saborovanje u Ugljeviku (VIDEO)

U Ugljeviku je sinoć svečano otvorena prva likovna kolonija Ugljevik 2015. Organizator je Misijski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske i Centar za kulturu “Filip Višnjić”. Do 8. avgusta umjetnici iz Republike Srpske i Srbije stvaraće , i na kraju pokloniti svoje radove ugljevičkom centru za kulturu.

Udruženje likovnih umjetnika Srbije odredilo je 15 slikara koji će narednih dana oslikavati prirodne ljepote podmajevičkog kraja. Budući da je u pitanju prvi likovni sabor nadaju se dobrom radu i velikoj kreativnosti s obzirom na prirodne ljepote koje ih okružuju.

„Kada govorimo o vremenu koje je izuzetno teško za kulturu i umjetnost, ovakve likovne kolonije predstavljaju nasušnu potrebu i nedostatak novca ne smije predstavljati problem. Dokaz za to su brojne likovne kolonije u Srpskoj“, rekao je Hadži Branko Mitrović iz Višegrada.

Organizator prve likovne kolonije u Ugljeviku je Misijiski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske i Centar za kulturu Ugljevik.

Njegovo preosveštenstvo vladika Hrizostom zahvalio je umjetnicima koji će svoje vrijeme narednih nekoliko dana odvojiti za rad na likovnoj koloniji.

„Oduševljen sam idejom da se u blizini rijeka Save i Drine i planine Majevice, svega što Ugljevik nudi, održava kolonija koja će, nadam se, trajati decenijama i veliko je zadovoljstvo biti dio ovakvog druženja i stvaranja“, rekao je vladika Hrizostom.

Likovna kolonija trajaće do 8. avgusta nakon čega će biti organizovana izložba u galeriji Centra za kulturu. Generalni pokrovitelji kolonije su opština Ugljevik, RiTE Ugljevik, i preduzeće Komsar enerdži.

Prikaži još vijesti
Load More In Kultura

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Priče iz ordinacije dr Dragić : Alergijske reakcije kod ujeda pčela i stršljena

U poslednje vrijeme se u ordinaciji dr Dragić, kao i u većini službi Hitne medicinske pomo…